+36 30 833 9184 csaladi.kor@maltai.hu

KÜLDETÉSÜNK

PROJEKTRŐL

Cél

Egy olyan családokat egyesítő közösségi tér létrehozása és működtetése, melynek legfőbb üzenete: „A család érték”. Ez egy olyan virtuális (www.csaladikor.maltai.hu) és valóságos Centrum, ahol nem csak a saját programelemek valósulnak meg, hanem a városban már működő, jónak bizonyult non-profit és forprofit kezdeményezések, tevékenységek feltárása és az ezekről szóló tájékoztatás is folyik.

A családi tűzhely melegének fenntartása, a család lelki- és testi egészségnevelése ősidők óta a nők, asszonyok feladata, mely a mai, kétkeresős családmodell világában kiegészül egy családfenntartói rész-szerepkörrel.

A munkavállalói szerep sokszor azonban ütközik más női szerepekkel, főleg az anyasággal. Az otthon töltött idő alatt egyes munkavállalói (pl kommunikációs, prezentációs, motivációs) készségek „berozsdásodnak”, ugyanakkor egy másik szerepben elért látványos fejlődés (pl. empátia, szervezőkészség, prioritások kijelölése, tervezés, rugalmasság) nehezen tudatosul. Emiatt a legtöbb kisgyermekét otthon nevelő nő önbizalom-hiánnyal küzd, és felteszi magának a kérdést: kivé is váltam valójában?

Ebben a személyiségfejlesztő ill. –változást felismerő önismereti úton kívánunk segítséget nyújtani, hogy a belső korlátok és elakadások tudatosítása mellett reflektorfénybe kerüljenek az erősségek, valamint maga a nőiség; és az új személyiséggel együtt járó magatartási, viselkedési formák pozitív módon rögzüljenek.

A folyamatos szakmai támogatás, a szeretetteljes légkör, és a családias, baba-barát helyszín önbizalmat és megerősítést nyújt minden édesanyának a felmerülő napi problémák, kihívások legyőzésében. Az idősebb, nyugdíjas korosztály előszeretettel végez önkéntes munkát, mivel megszerzett tudásukat itt értelmes módon tudják kamatoztatni.

Segíthetnek másoknak, és közben a magányukat is tudják oldani, valamint fiatalok illetve kisgyermekek közelében lehetnek. Némelyik program – pl. a Fitball – kifejezetten hasznos időtöltés számukra is akár résztvevőként.

Célcsoport

Három érzékeny célcsoportot érint a működésünk. Egyrészről a kismamákat és kisgyermekes családokat, másrészről a veszélyeztetett kamaszokat, továbbá az idősebb korosztályt. Ezeken belül is kiemelt figyelmet fordítunk  

  • a gyermeküket egyedül nevelő nőkre,  
  • a fogyatékossággal élőkre és  
  • a hátrányos helyzetűekre. 

Önkéntes szolgálati helyül működünk a középiskolás fiatalok számára is. Programjaink a lelki egészségvédelem oldaláról támogatják a családok életét a várandósságtól a kamasz gyermeküket nevelő családokig. Szakértőink segítségével hozzásegítjük a családokat a kiegyensúlyozott élethez, a kisgyermekes édesanyákat támogatjuk abban, hogy ne szakadjanak ki a társadalomból. Intézményünk legfontosabb pillérét az önkénteseink jelentik.

Itt minden önkéntes megtalálja a helyét, és fontosnak érzi a létét. Tudja, hogy pont Ő szükségeltetik ahhoz, hogy egy értékes program megvalósulhasson. Sok nyugdíjas önkéntesként azért érkezik hozzánk, mert értelmes, tartalmas szakmai munkát végezhet mások örömére és épülésére.

Küldetésünk

Győr városában, és annak környékén élő populáció pozitív szemléletformálása ill. váltása a családalapítás, gyermekvállalás, és közösségi értékek mentén. A programok ideje alatt a megcélzott célcsoport olyan tudáshoz jut, valamint olyan eszmei, erkölcsi értékeket és működő mintákat sajátít el, amely vonzóbbá teszi számukra a családalapítás és a gyermekvállalás melletti döntést. Létrejönnek továbbá olyan közösségek, ahol a tagságot képező családok egészséges szellemiségben tudnak egymásnak segítő kezet nyújtani.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

EFOP-1.2.1-15-2016-00517. projekt időtartama alatt: 9023 Győr, Szigethy Attila u. 109.

Fenntartás időtartama alatt: 9024 Győr, Szent Imre u. 70.

e-mail: csaladi.kor@maltai.hu
https://csaladikor.maltai.hu/

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 08:00 – 16:00

Megközelíthetőség

9024 Győr, Szent Imre u. 70. 

Máltai pajzs

Várjuk szeretettel!


Tel: +36 30 833 9184

 

Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe pályázat